Yangın Kapısı Fiyatları - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın kapıları herhangi bir işletme yahut aile sahibi sinein harika bir yatırımdır çünkü çok onat maliyetlidirler; normal korumaya sahip olmanın ne derece önemli olduğunu anlamanız derunin binanızın yangın müdafaasının liyakatsiz olduğu uslu bir örnek yeterlidir!

Yangın kapısı, bir binada yangın anında kullanılan bir emniyet önlemidir. çoğu kez yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında yahut yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Ivedili çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı hayati öneme iye bir yapı elemanıdır.

Mekanizma odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının yüzı dizi otomasyon sistemlerine mütenasip aksesuarlarla donatılmıştır. Dizge odası yangın bapları camlı olur.

Etiket ve sertifikalar: Yangın kapısı seçerken, kapının reva standartlara ve yönetmeliklere yönlü olup olmadığını belirlemek için kimlik ve sertifikalar yoklama edilmelidir.

Yangın merdiveni kapısının haricen açılmamasının başka bir önemli sebebi de herhangi bir haramilik vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları sinein kolayca açılabilmektedir.

Hassaten, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın yahut sair bir evgin durumda hızlı ve kolayca bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını durdurmak değildir (fakat bazı yangın çıkış kapıları her ikisini de yapacak şekilde mutasavvertır).

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya henüz rikkatli gereç kullanılabilir. Gene bu tip bapda bir ölçünlü olmadığı sinein sac lakırtıınlığı 1.0 mm yahut elan safiha kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, şu demek oluyor ki belgesiz bir yangın kapısını başka ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlayan fiyatlara temin etmek mümkündür. Evgin çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar bozuk yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Yangına dayanıklı baplar özel Yangın Çıkış Kapısı paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Yüce sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı midelerine yerleştirilmesi ile bu baplar yaşam kurtarmaktadır.

Kenarıcı gereç muhtevaermeyen ve yüzıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, yanıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, kez sprey ve benzeri özge otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi binalmayabilir.

Yangın çabucak insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesi kucakin yangın bapsı son mertebe eleştiri bir öneme sahiptir.

Yangın bapsı ne hizmet örgülmalıdır? Yangın kapıları rabıtalı bakım gerektirir. Bakım, yangın kapısının meselelevselliğini ve yangın dayanıklılığını sahip olmak kucakin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak denetleme edilmesi, bapnın dosdoğru bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin metin olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin münasip olduğunun ve kilit mekanizmasının çkırmızııştığının denetleme edilmesini kucakerir. Başkaca, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve kâraretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Hassaten, sertifikalı yangın kapısı fiyatları farklıdır. Bununla birlikte muamele adımları çoğunlukla şunları içerir:

Report this wiki page